NIEUWS

Logo RSVZMeer dan een miljoen zelfstandigen

30/09/2014

Het Rijksinstituut voor de sociale verzekeringen der zelfstandigen (RSVZ) heeft zijn jaarverslag 2013 gepubliceerd. Daarin vind je alle belangrijkste cijfers en tendensen uit 2013.

Logo PDOSInfosessies PDOS: overheidspensioenen in perspectief

30/09/2014

De Pensioendienst voor de overheidssector (PDOS) organiseert in alle provinciehoofdsteden van België en in Brussel informatiesessies voor professionals uit de overheidssector die betrokken zijn bij pensionering en/of het invoeren van elektronische loopbaangegevens.

Logo FOD Sociale ZekerheidVerdrag over sociale zekerheid tussen BelgiŽ en BraziliŽ

26/09/2014

Op 1 december 2014 zal het bilateraal verdrag over de sociale zekerheid tussen België en Brazilië in werking treden.  

Logo POD MIColloquium sociale activering

26/09/2014

Op 10 oktober 2014 organiseert de POD Maatschappelijke Integratie een colloquium over sociale activering.

Logo FOD Sociale ZekerheidNieuwe regels voor tewerkstelling van huispersoneel

24/09/2014

Op 1 oktober 2014 wijzigt de regelgeving over het huispersoneel.  Elke burger die huispersoneel tewerkstelt voor huishoudelijke prestaties van overwegend manuele aard, zoals bijvoorbeeld poetsen, strijken of tuinhulp, wordt vanaf 1 oktober als werkgever beschouwd en zal socialezekerheidsbijdragen moeten betalen. Alleen occasionele activiteiten van niet-manuele aard in een huishouden zullen nog vrijgesteld zijn van bijdragen. 

Logo FOD Sociale ZekerheidOpen Monumentendagen

24/09/2014

De DG Oorlogsslachtoffers heeft, tijdens de opening voor het publiek op zondag 21 september, 300 bezoekers ontvangen. 

6de staatshervormingDe 6de staatshervorming

Door de zesde staatshervorming begint de regionalisering van sommige bevoegdheden van de FOD Sociale Zekerheid op 01/07/14.

E-NEWS

Meer informatie over sociale zekerheid? Abonneer u dan gratis op onze maandelijkse nieuwsbrief of op de Social News voor professionals.

Onze nieuwsbrieven

 

www.socialezekerheid.be Alles wat je altijd al wilde weten over de sociale zekerheid Benelux - Grensarbeider Full Social Jacket50+ Maak plannenwww.handicap.fgov.be http://warvictims.fgov.be E-Procurement Klachten over onze dienstverlening?